Український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці у Instagram пояснив, чому не треба боятися нітратів.
Сезон кавунів та динь розпочинається в Україні ще наприкінці червня, але зазвичай люди не купують їх активно. Однак, на думку лікаря, трапляється більше страшилки, ніж насправді, розповів відомий лікар.
Щоб виростити кавун чи диню, потрібно 80-90 сонячних днів. Кліматичне розмаїття планети Земля дозволяє це робити незалежно від сезону в Україні.
Тобто навіть взимку на прилавках магазинів можна знайти баштанні, але зазвичай вирощені та привезені за кордоном, там, де сонце світить цілий рік.
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Саме тому організм сучасної людини адаптувався до споживання нітратів у невеликих дозах і таким чином вони не становлять жодної загрози.
Експерт також зазначає, що більші нітрати виявляються під дією високих температур. Але кавуни та дині ніхто не смажить. Більше того – найвищий рівень нітратів спостерігається у шкірці баштанних, а м'якоть майже не містить їх.
Чомусь нас не лякають ранні огірки, помідори, кабачки, а от кавунів усі бояться. Тому, по-перше, заспокойтесь. Концентрація нітратів, навіть дуже висока, не може з вами щось зробити Нітрати нейтралізуються аскорбіновою кислотою, якої багато в м'якоті кавуна І ще що важливо знати: нітрати в основному локалізуються в шкірці кавуна нагрівання при високій температурі Якщо ви не збираєтеся смажити кавун, нічого хвилюватися[/quote]
Нагадаємо, що доктор Комаровський попередив українців про небезпеку, але є порятунок: "Один із найнебезпечніших". Влітку потрібно оберігати свій організм від впливу прямих сонячних променів.
Раніше ми повідомляли, що ваші діти у небезпеці, якщо ви їх миєте милом: доктор Комаровський попередив батьків. Наша шкіра вкрита тонкою жировою плівкою, ліпідним шаром, мило руйнує цей шар.
Також стало відомо, що лікар Комаровський розповів про небезпечні продукти: "У багато разів підвищує ризик...".