Іде дуже спекотний липень, і сезон кабачків ніхто не скасовував - зараз справжній розпал. Багато українців, які вже зібрали врожай, хочуть знати, як цей овоч заморозити так, щоб вони зберегли всі свої корисні властивості і залишилися смачними та поживними.

Відповіді на це і не лише питання надала український біолог Дарка Озерна.

Вирощування кабачків, скріншот: YouTube

Фахівці зі здорового харчування не дарма дуже люблять кабачки.

Біолог Дарка Озерна зазначає:

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

"Кабачки універсальні, тому що вони чудово поєднуються з усім: і з солодким, і з солоним, і з сиром, і з ягодами, з них роблять і супи, і варення".

А, наприклад, поєднання кабачка з цукром та лимоном дає нам смак ананаса, зауважує біолог. Такі невеликі секрети корисно знати за умов війни, коли ціни в магазинах на наші звичні ласощі бувають захмарними.

Кабачки, фото cesmak

Дала Дарка Озерна та поради щодо заморожування кабачків на зиму:

"Якщо ви хочете заморозити кабачки, ви їх можете розрізати навпіл, запекти, а вже потім морозити. Таким чином із кабчаків вийде зайва рідина, вони стануть м'якими та компактними".

Смак таких заморожених кабчаків буде дуже ніжним і водночас насиченим, причому вони зовсім не втратить своїх корисних властивостей. Дарка Озерна розповідає:

"Запечений кабачок м'якший, концентрованіший, його смак збережеться".

Нагадаємо, як не помилитися з кавуном: 5 перевірених порад.

Раніше повідомлялося, що вчені знайшли причину, чому ми починаємо сильно кашляти ближче до ночі: вдень все нормально, а вночі "кошмар".

Також, ці 5 правил врятують вам життя: як правильно вибрати оселедець і чим його можна замінити.