Влітку разом із сезоном ягід з'являється проблема – як випрати одяг від плям, особливо якщо у вас є діти. Такі сліди вважаються одними з найважчих для виведення.

Якщо ви маєте справу зі свіжою плямою, то все ще не так критично, її простіше вивести. А ось із старішими слідами доведеться повозитися.

Плями від ягід, limon.postimees

Господиням не рекомендують використовувати мило при пранні, тому що луг у реакції з кислотою лише посилить ситуацію. І тому є інші методи.

У першу чергу, коли ви тільки виявили пляму, постарайтеся замочити її холодною водою з виворітного боку. Якщо ви поставили його на білій натуральній тканині, використовуйте гарячу воду.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Також врятувати одяг від плями допоможе лимонна кислота чи половинка лимона, але лише на білих чи кольорових речах. Якщо під рукою є сода та оцет, обробіть брудну ділянку порошком, а потім додайте ложку розчину і залиште на 10-15 хвилин. Далі слідує звичайне прання.

Оцет, фото shuba

Якщо пляма встигла висохнути, приготуйте розчин із 20 г спирту та 2 г лимонної кислоти. Підігрійте до 40 градусів, опустіть у суміш забруднений одяг і дайте пляму для виведення. Потім прополощіть річ у теплій воді з невеликим вмістом оцту чи лимонної кислоти.

Нагадаємо, що натільний хрестик може приховувати небезпеку: коли варто насторожитися.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.