Українці все більше прагнуть заощаджувати гроші, але часто стикаються з тим, що попри всі зусилля, грошей все одно не стає більше. Причина в щоденних звичках, які просто з'їдають ваш бюджет.

Кава з корицею, скріншот: YouTube

Прибравши їх, Ви зможете помітити покращення у своїх фінансах. Ось кілька таких звичок і поради, як їх позбутися:

Купівля кави на ходу

Покупка кави в кав'ярнях або автоматах стала звичною справою для багатьох українців. Проте, мало хто задумується, що вартість однієї чашки кави коливається від 30 до 60 грн, а іноді навіть більше.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Робота в кав'ярні, фото: Getty Images

Щоденні витрати на каву можуть становити від 900 до 1 800 грн на місяць. Щоб заощадити, краще купити якісну кавоварку і готувати каву вдома. Ви можете налити її у термокружку і брати з собою на роботу або навчання.

Харчування в кафе та ресторанах

Обіди та вечері в закладах громадського харчування можуть стати значним фінансовим навантаженням. Середній чек на обід може становити від 100 до 300 грн. Якщо порахувати, то за місяць ви витрачаєте від 3 000 до 9 000 грн, що є досить значною сумою.

У ресторані, фото з вільних джерел

Замість цього можна готувати їжу вдома і брати з собою обіди на роботу. Також можна користуватися акціями та знижками в закладах харчування, щоб зменшити витрати.

Куріння та алкоголь

Ці шкідливі звички шкодять не лише здоров'ю, але й забирають значні кошти. За пачку сигарет ви можете віддати в середньому 60-100 грн, а пляшка алкоголю коштує від 100 грн і вище. Щомісяця витрати на ці звички можуть становити від 1 800 до 3 000 грн, а іноді й більше.

Куріння кальяну. Фото: скрін youtube

Безконтрольні витрати на розваги

Відвідування кінотеатрів, концертів, нічних клубів та інших розважальних заходів може стати значною статтею витрат. Вартість квитка в кінотеатр становить в середньому 100-150 грн, а відвідування концерту або клубу може коштувати від 300 до 1 000 грн.

Користування таксі та сервісами замовлення їжі

Дефіцит водіїв таксі. Фото: youtube

Спробуйте використовувати громадський транспорт або ходити пішки. Готуйте їжу вдома і зберігайте її в контейнерах для зручності.

Імпульсивні покупки

Покупка речей не завжди є необхідною. Іноді люди роблять це через миттєве бажання або рекламу. Невелика сума за одну покупку може здаватися незначною, але регулярні імпульсивні покупки можуть значно збільшити ваші витрати.

Нагадаємо, як врятувати себе від отруєння в "пекельну" спеку: продукти, про які краще "забути" на якийсь час

Раніше ми писали про те, що майже половина українців не доїдає через війну: опитування про зарплати викликає лише сльози

Вам буде цікаво дізнатися за це можна не платити: що робити, якщо випадково пошкодили товар в супермаркеті