Варена кукурудза – це смачно та дуже корисно. Проте експерти попереджають, що продукт не підходить для щоденного споживання. При зловживанні кукурудза може завдати відчутної шкоди організму.

Наїдатися вареною кукурудзою на рік вперед - ідея не найкраща. Це висококалорійний продукт, який необхідно вживати обережно і точно не щодня.

Кукурудза, фото: Знай.ua

Зловживання кукурудзою може призвести до стрімкого збільшення ваги, а також до характерних шлунково-кишкових розладів, серед яких метеоризм, нетравлення та почуття тяжкості.

Рекомендована норма вареної кукурудзи – не більше 200 г за один раз. Якщо її 2-3 рази на тиждень, то організм отримає від продукту тільки користь. Перевищуючи "ліміт", потрібно готуватися до можливих негативних наслідків.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Показати ще

Кукурудза, фото: Знай.ua

Також у продажу можуть зустрічатися кормові сорти кукурудзи, які збирають раніше, не чекаючи їхньої зрілості. Такі качани не варто вживати в їжу.

Варто відзначити, що загалом варена кукурудза має безліч корисних властивостей. Зокрема, в ній міститься багато антиоксидантів, вітамінів, мінералів та клітковини.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дешева крупа виявилася ключем до довголіття: уповільнить процес старіння та захистить серце.

Також наш портал інформував, здоров'я буде, як у космонавта: стало відомо, від яких напастей може захистити виноград.

Крім того, ми писали, якщо хочете довше залишатися молодими та енергійними: потрібно додати ці продукти до раціону.