Сьогодні на полицях магазинів ми можемо знайти безліч пральних порошків і рідких миючих засобів. Але чи всі вони дійсно ефективні та безпечні? Ціна далеко не завжди є показником якості, і часто ми стикаємося з тим, що дорогий продукт не виправдовує наші очікування.

Пропонуємо вам простий спосіб перевірити, наскільки ваш миючий засіб відповідає заявленим характеристикам. Для цього вам знадобиться звичайне куряче яйце. Метод підходить як для пральних порошків, так і для рідких миючих засобів.

  1. Візьміть чайну ложку миючого засобу та розчиніть у склянці води.
  2. Додайте шматочок вареного білка.
  3. Залиште суміш на 24 години.

    Яйця, фото з відкритих джерел

Через добу можна робити висновки:

  • Білок не змінився: Якщо білок залишився таким же, як і був, це означає, що ваш пральний засіб не достатньо ефективний. Він не здатний добре видаляти забруднення, і від такого продукту краще відмовитися.
  • Білок став м’яким або почав розчинятися: Це свідчить про середню ефективність засобу. Такий продукт можна використовувати для прання темних або не дуже забруднених речей.
  • Білок повністю розчинився: Цей результат говорить про високу ефективність прального засобу. Він чудово підходить для прання білих та дуже забруднених речей.

Яєчний білок, завдяки своїй білковій структурі, є чудовим індикатором для визначення якості миючого засобу. Якщо порошок чи рідина здатні розчинити білок, це означає, що вони мають достатньо активні компоненти для ефективного видалення плям і бруду з тканин.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Окрім проведення такого тесту, звертайте увагу на склад продукту. Віддавайте перевагу засобам, що не містять фосфатів та інших шкідливих хімічних речовин. Вони не тільки шкідливі для навколишнього середовища, а й можуть викликати алергічні реакції та подразнення шкіри.

Нагадаємо, Ваші сковорідки можуть вас "заразити": як не захворіти на тефлоновий грип

Раніше ми розповідали, що Комарів переможе туалетний папір: як вирішити проблему без використання репелентів

Також, Покупні огірки: що треба зробити перед вживанням, щоб не отримати дозу нітратів