Сезон баштанних у розпалі й багато українців налягають на кавуни, які зараз доступні за дуже вигідними цінами. Але головне в цій ситуації не перестаратися. Експерти попереджають, що переїдання кавуна загрожує небезпечними наслідками.

Кавун – це не тільки смачно, а й дуже корисно. Ця ягода може покращити стан шкіри та волосся, допомогу у схудненні, а також знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Кавун. Фото: скрін youtube

Вітамінів в кавуні чимало, але це зовсім не означає, що його можна поїдати безлімітно. Переїдання цим продуктом - велике випробування для шлунково-кишкового тракту та організму загалом.

По-перше, у ягоді багато вуглеводів, які погано засвоюються. Якщо з'їсти кавуна більше, ніж може подужати організм, з великою ймовірністю можна отримати метеоризм та діарею.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Кавуни, скріншот: YouTube

По-друге, кавун має високий глікемічний індекс. При безконтрольному поїданні залишки фруктози в організмі можуть призвести до ожиріння печінки. Це вкрай небезпечно, адже далі можуть розвинутися ускладнення – цироз та гепатит.

Якщо за один раз з'їсти половину кавуна, то одними забігами в туалет можна не відбутися. Експерти попереджають, що може розпочатись діарея. Водночас від вживання кавуна краще втриматися особам, які страждають на захворювання кишечника.

Кавуни, скріншот: YouTube

Гастроентерологи відзначають, що з користю для організму можна вживати близько 250 г кавуна на добу. Якщо немає проблем зі здоров'ям, то порція може бути трохи більшою. Втім, навіть цілком здоровим людям не варто ризикувати та встановлювати рекорди з поїдання ягоди.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дві сторони медалі: стало відомо про шкідливі властивості корисної каші, яку їдять усі.

Також наш портал інформував, що буде, якщо їсти варену кукурудзу щодня: небезпечні наслідки для організму.

Крім того, ми писали, здоров'я буде, як у космонавта: стало відомо, від яких напастей може захистити виноград.