В Україні продовжуються бойові дії через війну, розпочату росією. Ворожі ракетні удари завдають шкоди житловим будинкам та важливим об'єктам інфраструктури. Експерти попереджають про можливі проблеми з енергопостачанням наступної зими.

У зв'язку з цим багато українців вже почали готуватися до холодів, купуючи необхідні речі та запаси продуктів. Видання «УНІАН» надало рекомендації, що можна придбати для комфортного перебування вдома в зимовий період.

Обігрівач. Фото скріншот з Youtube

Перед зимою важливо підготуватися та придбати необхідні речі для комфортного перебування в холодну пору року. Перш за все, варто купити обігрівач, особливо електричний, якщо у вас квартира.

Електричний конвектор також є хорошим варіантом, оскільки він менш енергозатратний, але ефективно обігріває приміщення.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Не забувайте про теплий одяг і термобілизну — краще придбати їх заздалегідь, поки ціни нижчі. Вибирайте речі з вовни та натуральних тканин, адже синтетика не зберігає тепло.

Термобілизна, скріншот: YouTube

Для комфортного сну в зимову ніч корисно мати пухові ковдри, які легкі і теплі. Вони можуть замінити декілька звичайних ковдр. Для того, щоб уникнути холоду в ліжку, варто використовувати грілку або електропростирадло, а також мати спальний мішок на випадок екстрених ситуацій.

Не менш важливо забезпечити хорошу термоізоляцію вікон і дверей, використовуючи ущільнювачі й інші матеріали. Для приватних будинків або дач корисними будуть генератори, котли, дров'яні печі або буржуйки для обігріву.

Нагадаємо, як довго не вимикатимуть світло: в Міненерго дали відповідь

Раніше ми писали про те, що зима з холодними батареями: чи можуть відключити опалення за борги

Вам буде цікаво дізнатися по 10-12 годин без світла: українців попередили про графіки відключень взимку