На полицях українських магазинів все частіше можна зустріти маленькі зелені фрукти, які нагадують мініатюрні ківі, але з гладкою їстівною шкіркою. Це актинідія, або мініківі, які тепер вирощуються і в Україні.

Ці плоди, на відміну від звичайних ківі, не потребують очищення, адже їх шкірка також придатна до вживання, що робить їх зручними для швидкого перекусу.

Ківі. Фото: youtube

Мініківі багаті на вітамін С — у 100 грамах міститься 52,5 мг, що покриває 70% добової потреби. Вони також містять калій, кальцій, вітамін Е та вітаміни групи В, що допомагає зміцнити імунітет, покращити роботу серця, підтримати здоров'я кісток і суглобів.

Актинідія, що міститься в мініківі, містить міоінозит (вітамін В8), який регулює рівень цукру в крові, знижує ризик діабету і ожиріння, а також має антидепресивний ефект і покращує роботу нервової системи.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Мініківі містять лютеїн, антиоксидант, який захищає очі від вікових змін, таких як катаракта, і допомагає зберегти зір, особливо корисний для тих, хто працює за комп'ютером або літніх людей. Актинідія також багата на клітковину, яка покращує травлення і запобігає запорам.

Актинідин, фермент, що міститься в мініківі, допомагає організму легше перетравлювати білки, що робить цей фрукт корисним для підтримки здорової мікрофлори кишечника.

Вживання мініківі сприяє відчуттю ситості, регулює обмін речовин і може допомогти в зниженні ваги.

Нагадаємо, інфляція в Україні досягла нового піку: які продукти більше не вигідно купувати

Раніше ми писали про те, що переїдання кавуна може призвести до небезпечних наслідків: забігами до туалету все не закінчиться

Крім того, Знай.ua повідомляв, за кіло - усього 28 грн: супермаркети оновили ціни на яблука, виноград та банани