Знайдеться дуже небагато людей, які не любили б чай, каву чи какао. Але далеко не кожен підозрює, що гарячі напої таять у собі досить велику небезпеку. Експерти розповіли, у яких випадках такі напої можуть нашкодити.

Фахівці заявляють, що з'являється ще більше доказів того, що людина може сама змінити ризик розвитку онкологічних захворювань, зокрема раку стравоходу.

Чай. Фото: скрін youtube

Ризик появи цієї небезпечної недуги часто пов'язують зі споживанням гарячих напоїв, наприклад чаю, кави або какао. Небезпечною для стравоходу вважається температура від 60°C і вище.

Випита чашка гарячого чаю несе не прямий, а відносний ризик для здоров'я. Тобто необов'язково після напою почне розвиватися онкологія. Проте краще зайвий раз не ризикувати, адже щонайменше можна обпекти горло. Також гарячий чай негативно впливає на роботу шлунка та стравоходу.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Кава. Фото: скрін youtube

Медики рекомендують дати чашці чаю або кави охолонути протягом кількох хвилин. Це мінімізує неприємні наслідки для організму і дасть повною мірою насолодитися смаком напою.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, депресія, безплідність та зруйнована фігура: що станеться з організмом, якщо щодня обідати в McDonald's.

Також наш портал інформував, не лише зайві сантиметри на талії: чому небезпечно вживати багато хліба.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, холодна кава у спекотні дні: чи безпечна для здоров'я літня варіація улюбленого напою.