Насамперед запам'ятайте основне правило: не варто ставити гарячі або теплі страви безпосередньо в холодильник.

Ігноруючи звичайне правило, можна перевантажити компресор, що може призвести до його поломки.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Якщо потрібно швидко охолодити гаряче блюдо, є кілька інших способів. Ви можете перелити її в холодний посуд, наприклад, порожню ємність, яку заздалегідь поставили в холодильник. Або поставити каструлю з теплою стравою у велику миску з холодною водою і кілька разів міняти рідину.

Баклажани, кабачки, томати, огірки, перець є водомісткими продуктами харчування, в холодильнику вони швидко псуються. Баклажани та кабачки при температурі менше 10˚C стають м'якими, позбавляються своїх поживних та корисних властивостей. Помідори та огірки при зберіганні в холодильнику втрачають смакові якості та аромат, ознакою псування є темні крапки та слиз. Якщо перець у холодильнику потемнів, він зіпсувався. Перераховані вище овочі необхідно зберігати в сухому прохолодному місці, ідеальною буде температура 15˚C. Помідори при дозріванні виділяють етилен, огірочки краще з ними не класти.

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Холодильник. Фото: скріншот youtube

Незрілі банани, авокадо, манго, ківі, гранат при низькій температурі не дозрівають і псуються. При цьому стиглі фрукти, перебуваючи у холодильнику, втрачають свої поживні речовини. Зберігати їх бажано у фруктовому кошику.

Базилік, що дивно, в холодильнику в'яне через погану циркуляцію повітря. Зелень вбирає запахи інших продуктів. Якщо стебла помістити у посуд із водою, зелені листочки базиліка зберігають довго свіжий вигляд, навіть за кімнатної температури.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Що стосується морозильної камери, не рекомендується завантажувати її великою кількістю продуктів, що відразу не замерзають, особливо влітку. Якщо ви хочете заморозити фрукти або ягоди, поступайте поступово. Це дозволить морозильній камері впоратися із процесом заморожування без зайвого навантаження на компресор.

Нагадаємо, що ви зберігаєте свої продукти неправильно: як не отруїтися їжею зі свого ж холодильника.

Раніше ми повідомляли, що зберегти м'ясо без холодильника при відключеннях світла: не зіпсується жоден шматочок