Денний сон корисний як дітей, так дорослих. Фахівці рекомендують виділяти хоч би по 20 хвилин на відпочинок. Це дасть приплив сил та допоможе уберегтися від серйозних проблем зі здоров'ям.

У середині дня людина може відчувати певний занепад сил і бажання трохи подрімати. Багато хто бореться з цим філіжанкою кави, адже є необхідність займатися певними справами.

Денний сон, фото з відкритих джерел

Фахівці наголошують, що природні циркадні ритми нашого тіла мають тенденцію знижувати рівень енергії у другій половині дня. Якщо є можливість поспати якийсь час, це слід зробити.

Дослідження показали, що короткий денний сон може принести більше користі, ніж триваліший нічний відпочинок. По-перше, це підвищення настрою, самопочуття та розумової активності. У довгостроковій перспективі денний сон може покращити пам'ять, а також зменшити ризик серцевого нападу.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Сон, людина, що спить. Фото: Знай.ua

Результати одного з досліджень, у якому взяли участь понад 3400 осіб віком від 35 до 75 років, показали, що короткий денний сон зменшує ризик серцевого нападу, інсульту та серцевої недостатності на 48%.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чай, кава чи какао: улюблені напої можуть спровокувати великі проблеми зі здоров'ям.

Також наш портал інформував, не лише зайві сантиметри на талії: чому небезпечно вживати багато хліба.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, холодна кава у спекотні дні: чи безпечна для здоров'я літня варіація улюбленого напою.