Чай є дуже популярним напоєм, який ми вживаємо у будь-який час доби – вранці, вдень та ввечері. Зараз більшість людей віддає перевагу ароматизованим варіантам з різними спеціями, але любителі натурального чаю теж є.

Традиційно чай п'ють із цукром, тому не вкладається в голові, чому в деяких країнах світу до нього додають сіль. Однак саме так і роблять ченці в Тибеті, і не дарма, адже це дуже корисно.

Сіль, фото naked-science

Чому в чай ​​додають сіль

Сіль зазвичай використовується в кулінарії як спеція, хоча деякі дотримуються правил лікарів і зовсім від неї відмовляються, найчастіше через певні захворювання. Але безпечна добова норма споживання солі існує – 5 грамів, як довели у ВООЗ.

Вона надає стравам інтенсивного смаку, так само як і чаю. Спробувати напій із додаванням солі однозначно варто. Більш того, ця спеція здатна легко вгамувати людську спрагу, запобігти зневодненню.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

Зелений чай. Фото: Знай.uа

З корисних властивостей чаю із сіллю також виділяють: розслаблення та відновлення сил після інтенсивних фізичних навантажень.

Саме вранці такий чай сприятливо вплине на організм.

Раніше ми писали про те, як підключити Wi-Fi роутер від павербанку та бути з інтернетом без світла: дві інструкції

Як повідомляв Знай.ua, Кролик не любить зайвого галасу: що категорично не можна дарувати коханим і близьким у 2023 році.

Також портал Знай.ua писав, втома, набір зайвої ваги, депресія, безсоння: лікар назвала симптоми нестачі гормонів щитовидної залози