На новорічні свята багато хто готуватиме страви з яєць, які є досить корисним продуктом. Наступна корисна порада знадобиться вам не лише для підготовки святкувань, але й на щодень.
У мережі показали неймовірний спосіб акуратно розрізати варені яйця навпіл таким чином, щоби не пошкодити жовток. Завдяки цій пораді яйця можна підготувати для фарширування, а жовтки – для декору чи з іншою метою.
Метод нагадує спосіб розрізання авокадо. Спершу білок треба надрізати збоку, намагаючись не зачепити жовток. Далі покласти яйце разом зі встромленим у нього ножем на рівну поверхню і плавно прокотити по ній так, щоби ніж повільно зробив оберт навколо всього яйця.
Тепер потрібно лише акуратно зняти з жовтка одну половинку білка і дістати його з іншої. Таким чином ви отримаєте дві половинки акуратно розрізаного білка та цілий варений жовток.
Дату зимових канікул буде змінено: до чого готуватись батькам і школярам
Пенсіонерам збільшать надбавки: коли і на скільки
Нові суми у платіжках: скільки коштуватиме доставка газу у 2026 році
Покарання будуть жорсткими: українців зобов'язали замовляти послуги для лічильників на воду
Існує також цікавий лайфхак, як зварити яйця таким чином, щоби шкаралупа знялась з них легко, не пошкодивши білок. Яйця потрібно просто покласти у холодну воду, закип'ятити її, вимкнути вогонь і накрити каструлю з яйцями кришкою. Залишити на 10 хвилин.
Після цього перекладіть яйця на кілька секунд у дуже холодну воду, в ідеалі - з кубиками льоду. І поки вони ще теплі почистьте їх. Побачите, що шкаралупа зніматиметься дуже легко.
Нагадаємо, новорічна закуска за 15 хвилин: якщо готувати складні страви немає ні бажання, ні часу
Як повідомляв "Знай.ua", як перетворити новорічну "Шубу" у справжній шедевр: додайте лише ці кілька інгредієнтів
Також "Знай.ua" писав, кольорові млинці без барвників: як приготувати яскраву святкову закуску лише з натуральних продуктів