На новорічні свята багато хто готуватиме страви з яєць, які є досить корисним продуктом. Наступна корисна порада знадобиться вам не лише для підготовки святкувань, але й на щодень.

У мережі показали неймовірний спосіб акуратно розрізати варені яйця навпіл таким чином, щоби не пошкодити жовток. Завдяки цій пораді яйця можна підготувати для фарширування, а жовтки – для декору чи з іншою метою.

Метод нагадує спосіб розрізання авокадо. Спершу білок треба надрізати збоку, намагаючись не зачепити жовток. Далі покласти яйце разом зі встромленим у нього ножем на рівну поверхню і плавно прокотити по ній так, щоби ніж повільно зробив оберт навколо всього яйця.

Відварені яйця, скріншот з відео

Тепер потрібно лише акуратно зняти з жовтка одну половинку білка і дістати його з іншої. Таким чином ви отримаєте дві половинки акуратно розрізаного білка та цілий варений жовток.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

Існує також цікавий лайфхак, як зварити яйця таким чином, щоби шкаралупа знялась з них легко, не пошкодивши білок. Яйця потрібно просто покласти у холодну воду, закип'ятити її, вимкнути вогонь і накрити каструлю з яйцями кришкою. Залишити на 10 хвилин.

Після цього перекладіть яйця на кілька секунд у дуже холодну воду, в ідеалі - з кубиками льоду. І поки вони ще теплі почистьте їх. Побачите, що шкаралупа зніматиметься дуже легко.

Курячі яйця, скріншот: YouTube

Нагадаємо, новорічна закуска за 15 хвилин: якщо готувати складні страви немає ні бажання, ні часу

Як повідомляв "Знай.ua", як перетворити новорічну "Шубу" у справжній шедевр: додайте лише ці кілька інгредієнтів

Також "Знай.ua" писав, кольорові млинці без барвників: як приготувати яскраву святкову закуску лише з натуральних продуктів