Існують дуже "ароматні" продукти, запаху яких буває важко позбутися. Йдеться, в першу чергу, про рибу та цибулю. Господині часто використовують їх у готуванні, але от "відмитися" вдається не всім.

Прості лайфхаки вмить допоможуть прибрати неприємний запах після приготування цибулі чи риби. Часто він залишається на різних кухонних поверхнях, посуді та руках.

Риба з цибулею, фото ivona

Для шкіри рук

Руки можна протерти оцтом, а потім промити з милом. Це точно вб'є запашний "аромат". Якщо ж цього немає під рукою, цю роль на себе візьме дрібно нарізана петрушка, селера чи нашатирний спирт.

Для посуду

У ту ємність, яку ви використовували для риби, слід засипати сіль та нагріти. Далі протираємо дно та стінки та обполіскуємо водою.
Обробну дошку можна протерти свіжим лимоном або сіллю.

Популярні новини зараз

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

Для приміщення

Найчастіше запах риби заповнює всю кухню або навіть кімнати, але цю проблему можна вирішити - просто додайте в процесі приготування лавровий лист і материнку.

Також господаркам радять залишити біля плити ємність із морською сіллю. Ще можна позбутися запаху, додавши в каструлю з водою 3 ст. л. оцту. Він нагрівається і весь аромат риби або цибулі випаровується. На сковороді слід посмажити корицю чи каву - вони теж добре переб'ють неприємний запах.

Риба з цибулею, скріншот з відео

Нагадаємо, що не можна їсти, якщо хочеш прожити довго і щасливо: лікарі показали список продуктів

Раніше ми писали про те, що "Жаб'ячі лапки" це сигнал про хворобу: що робити, якщо постійно мерзнуть ноги

Як повідомляв Знай.ua, як відчистити антипригарну сковороду і не пошкодити її