Немає жодних сумнівів, що овочі є дуже корисними для здоров'я людини, вони обов'язково повинні бути присутні у щоденному меню. Адже ці продукти здатні покращити зір, стан шкіри, кісток та серця.

Водночас дуже важливо вміти правильно їх приготувати. Адже в залежності від способу можна отримати як меншу, так і більшу користь від них. То ж дієтологи називають один із найгірших способів приготування овочів. Мова йде саме про смаження.

Наприклад, згідно з дослідженнями, в одній чашці смаженої або тушкованої броколі (85 г) міститься 279 мг натрію. Водночас за рекомендаціями фахівців за добу варто споживати не більше 2300 мг натрію. Відповідно, у такому у випадку ви отримуєте приблизно 12% денної норми цієї речовини.

Броколі. Фото: Youtube

Щобільше, вживання смаженої їжі може загалом нашкодити здоров'ю. До такого висновку дійшли дієтологи, провівши вже не одне таке дослідження.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Наприклад, про це йдеться у дослідженні, опублікованому в British Medical Journal. Там відзначається, що часте споживання смаженої їжі підвищує ймовірність смерті, зокрема смерті від хвороб серця у жінок.

Водночас видання Nutrients опублікувало роботу, згідно з результатами якої вживання смажених страв кілька разів на тиждень може збільшити ризик появи таких захворювань, як серцева недостатність, діабет другого типу, гіпертонія, ожиріння.

овочі

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль