Картопля - це дуже універсальний продукт, а технології її приготування дуже широкі. Його можна вважати "королем" коренеплодів. Хоча дієтологи вважають його вкрай калорійним, відмовитися дуже складно.

Один з найпопулярніших і найпростіших способів приготування цього овочу - це варіння. Його чистять і ріжуть на шматочки, також є любителі картоплі "у мундирах". Але мало хто знає, наскільки корисним є його відвар.

Відварена картопля, фото belnovosti

Після варіння картоплі не поспішайте зливати воду - вона може знадобитися в кулінарії. Відвар підійде для приготування супів. Завдяки йому він виходить наваристим і більш насиченим, навіть якщо в основі одні овочі.

Більш того, картопляний відвар – це відмінна основа для соусу. Завдяки йому він виходить густішим за рахунок крохмалю. Найчастіше готують домашній пісний майонез чи сметанний соус.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Домашній майонез, скріншот із відео

Спробуйте також протушкувати овочі або м'ясо на такому відварі. Смак буде яскравішим. Деякі навіть примудряються випікати хліб нс додаванням цього універсального компонента, через що випічка виходить більш пишною.

Випічка. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, як у кулінарії можна застосовувати бальзамічний оцет і в чому його користь: ароматна заправка для салатів та м'яса

Як повідомляв Знай.ua, забудьте про молоко і вершки: що додати в каву для яскравого смаку - дивні поєднання, які варто спробувати

Також портал Знай.ua писав, користь не тільки для здоров'я, а й у побуті: як волоські горіхи допоможуть приховати подряпини на меблів