Картопля - це дуже універсальний продукт, а технології її приготування дуже широкі. Його можна вважати "королем" коренеплодів. Хоча дієтологи вважають його вкрай калорійним, відмовитися дуже складно.
Один з найпопулярніших і найпростіших способів приготування цього овочу - це варіння. Його чистять і ріжуть на шматочки, також є любителі картоплі "у мундирах". Але мало хто знає, наскільки корисним є його відвар.
Після варіння картоплі не поспішайте зливати воду - вона може знадобитися в кулінарії. Відвар підійде для приготування супів. Завдяки йому він виходить наваристим і більш насиченим, навіть якщо в основі одні овочі.
Більш того, картопляний відвар – це відмінна основа для соусу. Завдяки йому він виходить густішим за рахунок крохмалю. Найчастіше готують домашній пісний майонез чи сметанний соус.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Спробуйте також протушкувати овочі або м'ясо на такому відварі. Смак буде яскравішим. Деякі навіть примудряються випікати хліб нс додаванням цього універсального компонента, через що випічка виходить більш пишною.
Раніше ми писали про те, як у кулінарії можна застосовувати бальзамічний оцет і в чому його користь: ароматна заправка для салатів та м'яса
Як повідомляв Знай.ua, забудьте про молоко і вершки: що додати в каву для яскравого смаку - дивні поєднання, які варто спробувати
Також портал Знай.ua писав, користь не тільки для здоров'я, а й у побуті: як волоські горіхи допоможуть приховати подряпини на меблів