Часто для приготування салатів чи інших страв потрібно очистити велику кількість яєць. Це займає чимало часу, то ж не усім подобається.
На щастя, існують способи полегшити цю справу. То ж візьміть собі на замітку кілька лайфхаків, як швидко почистити варені яйця від шкаралупи.
Як швидко почистити яйця від шкаралупи:
1. За допомогою води та склянки
Візьміть зварене яйце і покладіть його у склянку, яку наповніть до половини холодною водою та накрийте долонею зверху. Протягом 3-5 секунд енергійно потрясіть склянку в різні боки. У результаті шкаралупа легко зніметься одним рухом руки.
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
2. За допомогою оцту та соди
Під час варіння яєць додайте у воду трохи харчової соди та оцту. Вони пом'якшать шкаралупу, тому яйце можна буде почистити за лічені секунди.
3. За допомогою ложки
Зваріть яйця як завжди. Далі візьміть чайну ложку, акуратно розбийте шкаралупу зверху та очистіть. Тепер акуратно засовуємо ложку під шкаралупу та відокремлюємо варене яйце від оболонки.
4. Покатати по столу
Спершу варене яйце в холодну воду, а потім витираємо насухо. Після цього катаємо його по жорсткій поверхні, наприклад, по столу приблизно 30 секунд. Шкаралупа після цього зніметься легко.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль