Є декілька способів, які можуть запобігти промоканню черевиків, та стануть альтернативою дорогим аерозольним засобам, які не завжди спрацьовують.

За допомогою нехитрих засобів, які ми підготували, черевики взимку та за вологої погоди можна зберегти від намокання. Для приготування засобів не знадобляться дорогі або рідкісні складові.

Бензин для запальничок та парафін

Очищений бензин, який використовують для заправки запальничок, можна використати для того, аби приготувати розчин, який запобігатиме намоканню взуття.

Змішайте 1 чайну ложку парафіну (бажано брати безбарвний) та 100 г такого бензину. Розчин нанесіть на ватяний диск і просочіть поверхню черевиків. Перед тим, як використати розчин, бажано спробувати його на невидній ділянці взуття, наприклад з внутрішньої сторони, посередині, біля підошви.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Після того, як тест пройдено, варто обробити взуття та залишити його на ніч, щоб засіб просякнув, і лише потім сміливо йти на прогулянку.

Парафін та натуральні олії

Змішайте по 2 ч. ложки касторової та лляної олії зі 100 г тертого парафіну. Масу нагрійте водяній бані, щоб парафін повністю розчинився. Цією сумішшю змащуйте ваші чоботи чи черевики. Після нанесення просочення залиште взуття на 6-8 годин, перш ніж надіти на вулицю.

Віск або парафін

Зимове взуття можна натерти парафіном (але не стеариновими свічками, які не можуть відштовхувати вологу) або воском. Рекомендується просушити чоботи феном після того, як ви просочили їх цими інгредієнтами.

Нагадаємо, ми писали, що як правильно розморозити продукти, щоб не втратити їх властивості: запам'ятати потрібно кожному.

Як повідомляв "Знай.ua" експерти розповіли, кому та скільки потрібно пити води для профілактики вірусів.

Також "Знай.ua" інформував, секретний інгредієнт для пельменів зробить їх в рази смачнішими: головне правило приготування.