Існують продукти, споживання яких може прискорити старіння. Водночас інші навпаки зберігають молодість. То ж варто прислухатися до наступних порад фахівців, щоб почуватися молодими і здоровими.

Дослідники з'ясували, яким має бути антивікове харчування та яких продуктів слід уникати, щоб продовжити молодість. Пояснення дала дієтолог Ангела Федець в Instagram.

Як відзначають фахівці, для кожної людини можна скласти окремий перелік небажаних продуктів, враховуючи передусім індивідуальну клінічно підтверджену непереносність чи алергію.

Проте, для більшості людей перше місце таких продуктів посідає цукор-рафінад. За ним ідуть хліб і здоба з білого борошна найвищої якості.

Цукор / фото: Pixabay

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Дуже шкідливі також рафіновані та технічно перероблені продукти, а також рослинні олії з високим вмістом омега-6. Це зокрема рафіновані олії, які в процесі виробництва перетворюються на трансжири. Мова йде про сосиски, ковбаси, паштети, фарш.

Додайте до цього переліку кінцеві продукти глікації. Це, наприклад, дуже засмажене м'ясо, серед якого перше місце займає бекон, а також тости, цукор карамелізований.

Крім того, особливе місце у списку займають також алкоголь, особливо солодкий, та надмірне вживання кави. Водночас організму дуже шкодять такі продукти, як магазинні кетчупи, майонез та різні соуси.

Домашній майонез, фото alimero

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро