У холодну пору року мешканці квартир та приватних будинків стикаються з підвищеною вологістю у житлі. Конденсат, що з'являється на вікнах і дверях, провокує утворення цвілі, яка не тільки неприємна візуально, але і може завдати шкоди людині. Подолати цю проблему можуть допомогти деякі кімнатні рослини.

Кімнатні рослини дозволяють не тільки створити більше затишку та озеленити приміщення, але й убезпечити будинок від плісняви, яка виникає через надмірну вологість. Втім, такі "суперсили" мають не всі рослини.

Кімнатні рослини, скріншот з відео

Пальма

Контролює рівень вологості у приміщенні, а також очищує повітря від шкідливих речовин, таких як формальдегід.

Спатифіллум

Перше, що потрібно знати - рослина отруйна, тому її потрібно тримати в недоступності від дітей та свійських тварин. Спатифілум ідеально справляється з регулюванням рівня вологості та фільтрує повітря, прибираючи з нього формальдегід, бензол, аміак та інші речовини.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Кімнатні рослини, скріншот з відео

Англійський плющ

Рослина також отруйна, тому потрібно бути обережними, якщо в будинку є діти або домашні улюбленці. Тепле вологе середовище - ідеальні умови для рослини, тому його можна поставити на вікні в будь-якій кімнаті або навіть у ванній, де воно очищатиме повітря.

Сансев'єрія трисмугова

Рослина прибирає вуглекислий газ, виробляючи кисень навіть уночі. Не потребує особливого догляду, що є одним із головних плюсів.

Раніше портал Знай повідомляв, посівний календар на лютий 2023 року: найсприятливіші дні, щоб підготувати розсаду до весни.

Також наш портал інформував, як буряковим відваром можна врятувати кімнатні рослини: несподівана суперсила коренеплоду.

Крім того, ми писали аптека на підвіконні: які лікарські рослини можна виростити в домашніх умовах.