Ризик розвитку хвороб серця підвищує багато факторів, з частиною яких можна ефективно боротися. Зокрема, це неправильне харчування. Багато продуктів негативно впливають на здоров'я серця, але й ті, що зміцнюють головний орган людського організму. Про це пише greenpost.

За словами фахівців, позитивно на здоров'я серця впливає велика кількість овочів та фруктів у раціоні. Один із найкорисніших продуктів у цьому напрямку – листова зелень. Наприклад, ті ж капуста та шпинат допомагають знизити ризик появи серцево-судинних захворювань.

Зелень. Фото: скрин відео

Багато людей зводять до мінімуму споживання таких овочів або зовсім не дивляться в їхній бік, чим шкодять своєму організму. Експерти відзначають, що капуста багата на вітаміни В, С та калій. Шпинат містить у собі багато вітамінів, зокрема А, К, С, а також залізо та фолієву кислоту.

Капуста. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Показати ще

Зазначається, що регулярне споживання цих овочів здатне знизити ризик серцевих хвороб майже на 16%. Примітно, що свою користь для серця капуста та шпинат не втрачають навіть після кулінарної обробки, тому їх можна їсти не лише у сирому вигляді.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, ніколи не їжте картоплю з цими продуктами: 4 варіанти найшкідливішого поєднання.

Крім того, ми писали, чому корисно їсти сир із пліснявою — покращує пам'ять та покращує настрій.