У багатьох рецептах різноманітних страв є сир - твердий, плавлений. Нічого, якщо його потрібно зовсім небагато для посипання зверху, але значну порцію буває не так легко натерти.
Господині знають, як сир може перетворитися на грудочки і прилипає до рук, а відмивати після тертку - те ще випробування. Але є декілька методів для того, щоб полегшити завдання.
Змастити маслом
Щоб сир легко ковзав по поверхні та не злипався, терку спершу потрібно змастити невеликою кількістю олії за допомогою силіконового пензлика, серветки або просто пальців.
Не використовувати миску
Простіше натерти сир не в мисці або на дошці, а безпосередньо над стравою, яку необхідно присипати. Спосіб підходить для тих випадків, коли сиру потрібно небагато.
3 речі, які в Японії нормальні,а в Україні викликають шок: чому японці не телефонують батькам
ТЦК затримали й не випускають: план дій від юристів
Боржників більше не питатимуть: податкові борги спишуть автоматично
Пенсіонерам заборонили одночасно отримувати зарплату та пенсію: кого стосується
Потримати у холоді
За своєю структурою сири бувають плавленими, м'якими чи надто жирними. Охолодження допоможе йому злегка затвердіти, а в результаті він не розмазуватиметься по терті. Продукт потрібно загорнути у харчову плівку та залишити у морозилці на 20-30 хвилин. Але важливо не перетримати сир у холоді, щоб смак та структура не порушилися.
Раніше ми писали про те, що дивне поєднання, але результат вражаючий: навіщо при приготуванні м'яса додавати бананову шкірку
Як повідомляв Знай.ua, борці з підвищеною вологістю та пліснявою: кімнатні рослини, які і око порадують, і користь принесуть
Також портал Знай.ua писав, що рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок