Продавці не соромляться пропонувати покупцям неякісну продукцію. Щоб збільшити масу, в сир додають разне - крохмаль, воду, рослинні жири і навіть вапно. З особливою обережністю слід обирати цей продукт саме на ринках.
Сир повинен відповідати певним стандартам: за кольором і консистенцією бути білим або кремовим, рівномірним за своєю масою, а по жирності від 9 до 18%. Це якість справжнього сиру, а все, що відхиляється від норми - сирний продукт.
Відрізнити справжній сир від підробки легко, головне знати про нюанси. Деякі способи підійдуть лише для домашніх умов.
Вигляд продукту
Покупцеві необхідно зробити візуальну оцінку сиру. Вище описано стандарти якісної продукції. Орієнтуйтеся на колір та консистенцію.
Смак та запах
Якщо сир був зроблений із сухого молока, його смак та запах будуть дуже слабко виражені.
Гороскоп на сьогодні, 17 червня для всіх знаків Зодіаку: остерігайтесь виликих витрат та приділіть увагу стосункам
Доведеться сидіти на хлібі і воді: основні продукти харчування в Україні різко здорожчають восени - що найбільше
ТЦК відмовляються знімати громадян з військового обліку – що потрібно зробити
З липня прийде нова допомога: хто буде отримувати 4500 гривень щомісяця
Йод
Найчастіше у сир підмішують крохмаль, а розпізнати його можна за допомогою йоду. Вистачить лише однієї краплі: якщо сир посинів, перед вами продукт із крохмалем. Таким чином можна виявити наявність води, кефіру, білка соєвого типу, вапна і фруктових добавок.
Раніше ми писали про те, що заряд вітамінів у банці на цілий рік: як законсервувати мандарини зі спеціями - дуже простий рецепт
Як повідомляв Знай.ua, не обов'язково викидати: чи можна щось приготувати із замерзлої картоплі
Також портал Знай.ua писав, альтернатива покупним "миючим": натуральні засоби, які змусять посуд блищати, навіть у холодній воді