Продавці не соромляться пропонувати покупцям неякісну продукцію. Щоб збільшити масу, в сир додають разне - крохмаль, воду, рослинні жири і навіть вапно. З особливою обережністю слід обирати цей продукт саме на ринках.

Сир повинен відповідати певним стандартам: за кольором і консистенцією бути білим або кремовим, рівномірним за своєю масою, а по жирності від 9 до 18%. Це якість справжнього сиру, а все, що відхиляється від норми - сирний продукт.

Сир, фото odessa-life

Відрізнити справжній сир від підробки легко, головне знати про нюанси. Деякі способи підійдуть лише для домашніх умов.

Вигляд продукту

Покупцеві необхідно зробити візуальну оцінку сиру. Вище описано стандарти якісної продукції. Орієнтуйтеся на колір та консистенцію.

Смак та запах

Якщо сир був зроблений із сухого молока, його смак та запах будуть дуже слабко виражені.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Йод

Найчастіше у сир підмішують крохмаль, а розпізнати його можна за допомогою йоду. Вистачить лише однієї краплі: якщо сир посинів, перед вами продукт із крохмалем. Таким чином можна виявити наявність води, кефіру, білка соєвого типу, вапна і фруктових добавок.

сир, скріншот з відео

Раніше ми писали про те, що заряд вітамінів у банці на цілий рік: як законсервувати мандарини зі спеціями - дуже простий рецепт

Як повідомляв Знай.ua, не обов'язково викидати: чи можна щось приготувати із замерзлої картоплі

Також портал Знай.ua писав, альтернатива покупним "миючим": натуральні засоби, які змусять посуд блищати, навіть у холодній воді