Кава - один з найпопулярніших напоїв у світі, з якого багато хто воліє починати свій день. Зазвичай його п'ють з різними добавками, наприклад, з цукром, вершками або сиропами. Однак якщо від них відмовитись, то кава може принести несподівану користь організму.

За словами експертів, кава позитивно впливає на печінку, але такі властивості розкриваються тільки якщо споживати її без вершків, цукру та інших добавок. Згідно з дослідженнями даний напій без цукру здатний запобігти розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки та знизити ризик виникнення цирозу.

Кава. Фото: скрін youtube

Корисні властивості кави полягають у тому, що вона може збільшити кількість антиоксидантів у печінці, які запобігають пошкодженню, і водночас знизити накопичення жиру.

Кава з вершками. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Також фахівці наголошують, що кава з додаванням цукру навпаки не тільки не несе жодної користі організму, а ще й може зашкодити печінці. Слід зазначити, що замінювати цукор сиропами, щоб зробити смак кави м'якшою, також погана ідея, оскільки він міститься в їхньому складі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, якщо взимку волосся випадає зі швидкістю світла, а нігті - ламаються, наче крейда: засіб, який вирішить проблеми.