Морська капуста - продукт з водоростей роду Ламінарія, а широко популярною вона стала завдяки унікальному смаку та низькій калорійності. Організм скаже вам велике "дякую" після її вживання, але краще розібратися з перевагами докладніше.
Цей продукт багатий різними вітамінами, які необхідні для здоров'я людини, але славиться морська капуста саме великому вмісту йоду. Ось декілька причин, чому її варто включити до свого раціону.
Оздоровлення кишечника
У морській капусті є клітковина, яку кишкові бактерії розщеплюють на сполуки, а вони, своєю чергою, позитивно впливають на мікрофлору кишечника.
Захист серця
Регулярне вживання цього препарату знизить ризик серцевих нападів, також корисні речовини зміцнять судини, а концентрація холестерину в крові впаде.
Головне за 18 жовтня: нові правила у школах, наступ з Білорусі та чергові обмеження світла
Мобілізаційний вік хочуть знизити: ТЦК готує нові списки молоді - ким зацікавляться
Гороскоп на сьогодні 18 жовтня: стосунки овнів, спілкування близнюків та потреби стрільців
Зима скує Україну: синоптики попереджають про рекордні морози та сніговий колапс
Допомога у схудненні
Морську капусту часто рекомендують дієтологи для процесу скидання зайвої ваги, так як вона низькокалорійна і містить альгінову кислоту і волокна, які фактично не перетравлюються, а діють як абсорбенти. Це допомагає токсинам швидше вивестись із організму.
Зниження ризику розвитку діабету
Завдяки клітковині у складі ці водорості регулюють рівні глюкози та інсуліну. Результати досліджень доводять, що вживання морської капусти підвищує чутливість до інсуліну.
Раніше ми писали про те, як вивести жирну пляму з одягу за допомогою вівсянки: корисний лайфхак для господарок