Найчастіше під час розпивання алкогольних напоїв люди обирають різні закуски, але дієтолог переконує, що деякі продукти категорично не можна поєднувати зі спиртним.
Застілля супроводжується широким вибором їжі та алкоголю, і в розпал веселощів люди зазвичай не стежать за правилами поєднання та вживання, а також не усвідомлюють ризиків. Лікар-дієтолог Марина Сорокіна назвала продукти, які в жодному разі не можна поєднувати з алкогольними напоями. У протилежному випадку самопочуття може сильно погіршитися.

застілля

Апельсини

Вся справа в кислоті, яка міститься в цитрусових. Вона може спровокувати серйозні проблеми із травленням, що супроводжуватиметься болем у животі, труднощами зі стільцем, печією та іншими симптомами.

Шоколад

Кофеїн у складі шоколаду згубно впливає на роботу шлунок у поєднанні з алкоголем. Його часто їдять як солодку закуску, але це велика помилка.

Шоколадні цукерки Баунті

Солоні снеки

Найпопулярніша закуска під слабоалкогольні та міцні напої. Надлишок солі і так шкідливий, а в поєднанні зі спиртним може призвести до проблем із травленням, метеоризму та нудоти. Також сіль провокує бажання випити ще більше, а це загрожує сильним сп'янінням.

Популярні новини зараз

Мінімальна пенсія у 2025 році: чи зростуть суми та як вона визначається

Соціальні виплати, пільги та субсидія виплачуватимуться за новими правилами у 2025 році

Відразу у 9 областях пенсіонерам виплатять по 3 тис грн: хто саме отримав право на допомогу

Допомога на поховання пенсіонера: розмір виплат у 2025 році

Показати ще

Гострі соуси

Такий "дует" один з найнебезпечніших, адже симптоми, що випливають, дуже болісні і неприємні - нудота, блювання, метеоризм і здуття живота.

Червоний перець, фото lavka-pripravka

Нагадаємо, яка популярна крупа може поліпшити стан шкіри і волосся.

Раніше ми писали про те, чому варто регулярно їсти морську капусту – на що впливає