Одним із найпопулярніших способів приготування страв є смаження, і найчастіше для цього використовують різні олії. Лікар гастроентеролог та дієтолог Ірина Бережна розповіла про ризики, які можуть виникнути через неправильний вибір олії.
Коли ця олія піддається такій сильній термічній обробці, її склад змінюється і підвищується ризик виникнення онкологічних захворювань. Йдеться про вершкове масло.
"Нагрівання його до температури понад 70 градусів спричиняє появу вільних радикалів. При тривалому вживанні такої їжі зростає ризик онкологічних захворювань", – попередила лікар.
Якщо вживати вершкове масло у свіжому вигляді і не у великих кількостях, жодної шкоди здоров'ю не буде. У протилежному випадку може також підвищитись рівень холестерину. Це стосується і твердих тваринних жирів. При жарінні на салі утворюються канцерогенні сполуки.
Продаж авто загонить у мінус: українців приголомшили новими вимогами - не зглянуться навіть на старі авто
"Телефонні повістки" військовозобов'язаним: як реагувати на усний виклик до ТЦК
Заплатите за всіх сусідів: "Київводоканал" терміново попередив споживачів
Пенсіонерам доплатять 25% до пенсії: хто має право на підвищення
Яку олію краще використовувати для приготування
Лікар відзначила користь оливкової олії, бо за її сильного нагрівання вільні радикали не формуються, а отже ризик розвитку раку знижується.
Нагадаємо, продукти, які завдадуть шкоди щитовидці: краще не вживати, щоб бути здоровим
Раніше ми писали про те, що дієтолог назвав 5 способів, щоб почати тренуватися і не кинути: "Отримати задоволення"
Як повідомляв Знай.ua, якщо в будинку є алергіки або діти: чим можна замінити побутову хімію для прибирання санвузла - 3 варіанти