Після закупівель у магазинах багато людей укладають продукти в холодильник, не замислюючись про те, що і де має лежати, яка температура підходить для певної їжі. Telegram-канал "Ложка" поділився правилами зберігання продуктів.
У морозилці за температури близько -18 градусів необхідно зберігати м'ясо, рибу, морозиво, пельмені та інші напівфабрикати, а також гриби та ягоди. На верхній полиці холодильника, де температура становить близько +8 градусів, слід зберігати домашню їжу, готові страви, овочеві та фруктові салати.
На другій полиці, де близько +5 градусів потрібно залишати сири, ковбасу, м'ясні та рибні салати. Для третьої полиці (+2 градуси) ідеально підійде незаморожене м'ясо та риба, молочні продукти, морепродукти. Висувні ящики більше підходять для овочів та фруктів, а дверцята для соку, води, вина, яєць та соусів.
При цьому є категорії продуктів, які не можна зберігати у холодильнику. Серед них картопля, морква, оливкова олія, мед, консерви, банани, варення, цибуля та хліб.
Нагадаємо, що не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко та без втрат.
Популярні новини зараз
Показати ще
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Раніше ми повідомляли, що заблищать як нові: як прибрати темний наліт на їдальнях за допомогою натуральних засобів. Метод дуже простий та бюджетний, але максимально ефективний.
Також стало відомо, як позбутися слідів скотчу: п'ять дієвих порад від господарок.