Багато овочів і фруктів приносять велику користь, якщо не піддавати їх хімічній обробці. Це стосується і очищення. У шкірці деяких з них міститься цінна клітковина, яка впливає на важливі процеси роботи організму.

Очищаючи фрукти та овочі від шкірки, ви просто викидаєте частину корисних речовин у смітник. Більш того, дослідження доводять, що шкірка зазвичай містить більше антиоксидантів, клітковини, вітамінів та мінералів, ніж м'якоть.

Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua

Картопля

У шкірці картоплі міститься 30-40% клітковини. Якщо деяким людям цей коренеплід у мундирі не до смаку, приготування можна урізноманітнити - покрити її оливковою олією холодного віджиму та морською сіллю та запекти в духовці. Також можна подавати із гуакамоле.

Ківі

Не всі знають, що шкірка від ківі їстівна, але це так. Після її вживання організм насититися клітковиною на 50% більше.

Яблука

Та сама історія, що й з ківі. Але крім клітковини, у шкірці яблук також високий вміст пектину, який добре впливає на роботу кишківника.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Показати ще

Яблука. Фото: скриншот Youtube

Гарбуз

Будьте готові до того, що шкірка деяких сортів гарбуза може виявитися жорсткою. Щоб пом'якшити її, злегка підрум'яньте на сковороді, грилі або скористайтеся духовкою.

Морква

Замість повного зрізання шкірки, добре промийте моркву і видаліть дефекти. Так ви принесете набагато більше користі здоров'ю, навіть їякщо овоч буде вже в приготовленому вигляді, а не в сирому.

морква, скріншот з відео

Нагадаємо, 5 найшкідливіших поєднань продуктів

Раніше ми писали про те, як і де правильно зберігати лимони: кілька хитрощів