Очищаючи фрукти та овочі від шкірки, ви просто викидаєте частину корисних речовин у смітник. Більш того, дослідження доводять, що шкірка зазвичай містить більше антиоксидантів, клітковини, вітамінів та мінералів, ніж м'якоть.
Картопля
У шкірці картоплі міститься 30-40% клітковини. Якщо деяким людям цей коренеплід у мундирі не до смаку, приготування можна урізноманітнити - покрити її оливковою олією холодного віджиму та морською сіллю та запекти в духовці. Також можна подавати із гуакамоле.
Ківі
Не всі знають, що шкірка від ківі їстівна, але це так. Після її вживання організм насититися клітковиною на 50% більше.
Яблука
Та сама історія, що й з ківі. Але крім клітковини, у шкірці яблук також високий вміст пектину, який добре впливає на роботу кишківника.
3 речі, які в Японії нормальні,а в Україні викликають шок: чому японці не телефонують батькам
Метро, автобуси та трамваї: як працюватиме громадський транспорт під час блекауту
Радіти чи плакати: як зміняться пенсії у 2026 році
Дату зимових канікул буде змінено: до чого готуватись батькам і школярам
Гарбуз
Будьте готові до того, що шкірка деяких сортів гарбуза може виявитися жорсткою. Щоб пом'якшити її, злегка підрум'яньте на сковороді, грилі або скористайтеся духовкою.
Морква
Замість повного зрізання шкірки, добре промийте моркву і видаліть дефекти. Так ви принесете набагато більше користі здоров'ю, навіть їякщо овоч буде вже в приготовленому вигляді, а не в сирому.
Нагадаємо, 5 найшкідливіших поєднань продуктів
Раніше ми писали про те, як і де правильно зберігати лимони: кілька хитрощів