У супермаркетах сир продається вже в упаковці, але зазвичай довго не лежить і його розкуповують. А ось вдома його потрібно зберігати відповідним способом, щоб раніше він не зіпсувався.

Визначити, чи придатний сир до вживання дуже просто. Потрібно оцінити його за зовнішніми ознаками – якщо є затвердіння та наліт, його краще викинути, а також за запахом. Щоб запобігти цьому і зберегти якомога довше, скористайтеся простими порадами.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Для початку змініть упаковку, викиньте харчову плівку та загорніть сир у пергаментний папір та перемістіть у герметичний контейнер.

Цукор

У той же контейнер закиньте два кубики цукру, це добре вплине на зберігання сиру, і далі приберіть у холодильник. Якщо цукор розтане, просто заміни його на нові кубики.

Популярні новини зараз

Гороскоп на сьогодні, 19 квітня: субота непередбачуваних змін і несподіваних зустрічей

В українців "відіжмуть" землю, а ви і не знатимете – як убезпечити майно

Чоловіки можуть втратити бронювання: кому варто готуватись до мобілізації

Гороскоп на сьогодні, 18 квітня: п'ятниця змінить плани – фінансові втрати та несподіваний шанс

Показати ще

Цукор / фото: Pixabay

Олія

Потрібно змастити поверхню сиру оливковою або іншою олією, перш ніж прибирати її в холодильник. Це буде трохи жирно, але продукт простоїть довше і запобігатиме розвитку цвілі.

Де зберігати сир

Найкраще місце для сиру – це відсік для овочів. Він також не повинен близько лежати до задньої стінки холодильника, інакше замерзне.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, як приготувати мандариновий настій для зміцнення нігтів: рецепт і поради щодо застосування

Раніше ми писали про те, як посилити ефект і отримати максимум користі від тканинних масок: багато хто втрачає один важливий крок

Як повідомляв Знай.ua, їм там не місце: які продукти не можна зберігати в холодильнику - тільки швидше зіпсуються