Нам протягом року хочеться поласувати смачним борщем, вінегретом чи іншими стравами з буряка. Але йому, як і будь-яким іншим продуктам, властиво псуватися. Є декілька способів зробити заготівлі.

Можна одразу визначити, що буряк починає псуватися - він гниє, сохне і морщиться. Варто заздалегідь подумати про заготівлі, тому що поганий коренеплід вже врятувати не можна.

Буряк, фото napensii

Свіжий буряк

Тут головне встигнути помітити, що час робити заготовки. Все дуже просто – буряки перед заморозкою потрібно добре помити, почистити і, загорнувши в харчову плівку, покласти в морозилку. Якщо продукт не поміститься, попередньо наріжте її кубиками або соломкою.

Варений буряк

Спочатку його треба промити і зварити звичайним способом, або запекти в духовці. Після буряк очищаємо від шкірки і натираємо на заготовку. Цей варіант ідеально підійде для приготування борщу.

Популярні новини зараз

Слов'янський гороскоп на квітень 2025: на кого чекають несподівані зміни та доленосні зустрічі

Картки перестануть працювати: "Ощадбанк" терміново попередив клієнтів

Більше жодної готівки: українців чекають важливі зміни

Ситуація на межі колапсу: восени українці можуть залишитись без газу

Показати ще

Буряк. Фото: скриншот Youtube

Пюре з буряка

Це може здатися дивним, але пюре це дуже універсальна заготівля, яку теж можна використовувати для борщу. Робиться вона із сирого коренеплоду, який попередньо нарізають кубиками та подрібнюють за допомогою блендера або м'ясорубки.

Щоб заморозити, слід розлити за силіконовими формами для випікання або льоду.

Нагадаємо, їм там не місце: які продукти не можна зберігати в холодильнику - тільки швидше зіпсуються

Раніше ми писали про те, як врятувати одяг від розлитої кави: хитрі лайфхаки, які точно допоможуть

Як повідомляв Знай.ua, як захистити шкіру обличчя взимку за допомогою натуральних масел: список найефективніших