У приготуванні маринованих огірків немає нічого складного, але проблеми можуть виникнути вже наприкінці, коли господині раптово виявляють, що їх пересолили. Але врятувати консервацію цілком реально.

У таких випадках не варто викидати огірки. Є декілька простих порад, які допоможуть забрати зайву сіль, щоб можна було насолоджуватися смачною закускою.

Консервація огірків, фото: Знай.ua

Якщо не хочете заморочуватися, можна просто використати пересолені огірки для страв, де це потрібно. Наприклад, додати у вінегрет чи олів'є.

Однак коли огірків багато, так вже не вчиниш. Тому залишається лише змінити розсіл. Потрібно злити попередній та залити новий. Його приготувати просто: до кип'яченої води додаємо всі спеції, крім солі. Але такі огірки можуть швидко забродити, тож слід їх з'їсти якнайшвидше.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Огірковий розсіл, фото cyrillitsa

Можна поміняти розсіл на більш солодкий, діючи за тією ж схемою. За декілька днів зайва сіль піде, а огірки знову будуть смачними. Маринад з оцетом також допоможе в цій ситуації: на кожен літр води з цукром додавайте половину столової ложки оцту. Нагріваємо та заливаємо огірки.

Якщо ж така неприємність трапилась із малосольними огірками, їх буде досить просто обмити та залити холодною водою. До неї можна додати часник, зелень, спеції за смаком.

Нагадаємо, буде смачно і без шкоди здоров'ю: чим можна замінити сіль – кілька альтернатив

Раніше ми писали про те, що зневірятися рано, все можна виправити за хвилину: як прибрати слід від губної помади з одягу

Як повідомляв Знай.ua, викидаєте найкорисніше: які овочі та фрукти не потрібно чистити від шкірки