Булгур - одна з найкорисніших для організму круп. Вона містить складні вуглеводи, завдяки чому не протипоказана навіть за цукрового діабету, адже підвищує рівень цукру. Крім того, ця каша позитивно впливає на кишечник, серце та навіть мозок. Про це пише medicalanswers.

Булгур містить багато вітамінів групи В, які потрібні для нервової системи людини. Вони підтримують активність нейронів, а також позитивно впливають на процеси мислення та запам'ятовування. Включивши цю крупу в раціон, можна знизити ризик нейродегенеративних захворювань, зокрема хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

Булгур. Фото: скрін youtube

Також булгур допомагає підтримувати здорову мікрофлору кишечника, а водночас і добре впливає на імунітет. Ця крупа досить низькокалорійна, тому її споживання не заважатиме схуднення. На 100 г сухого продукту близько 340 калорій.

Булгур, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

У той самий час ця крупа має протипоказання. Наприклад, її не слід вживати людям, які мають алергію на злакові та клейковину. Також не рекомендується їсти булгур при гастриті та виразці шлунка, оскільки в ньому багато клітковини, яку важко перетравлювати.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, розкриються лише найкращі властивості: як правильно приготувати картоплю, щоб вона приносила користь.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.