Сир належить до кисломолочних продуктів, які досить швидко псуються. То ж він вимогливий до певних умов температури, вологості та інших параметрів.
Фахівці відзначають, що висока вологість призводить до появи цвілі, за низької він сохне. А оскільки сир є прекрасним джерелом білків, вітамінів групи В і здорових жирів, а також різноманітних мінералів — кальцію, магнію, калію, фосфору, цинку і селену, викидати завчасно його зовсім не хочеться.
На щастя існують способи, завдяки яким можна збільшити термін зберігання сиру в холодильнику. Передусім пам'ятайте, щоб сир пролежав у холодильнику довше, потрібно помістити його в герметичне упаковання або вакуумну місткість.
У випадку, якщо немає спеціальної місткості для зберігання сиру, можна загорнути його в фольгу або поліетиленову плівку, але найкраще — в пергамент. Найкраще зберігати цей продукт на нижній полиці холодильника або на дверцятах.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Проте існує й інший секрет довшого зберігання сиру у холодильнику. Для цього потрібно покласти кубик цукру в упаковання з сиром, який бажано замінювати щодня. Проте цукор потрібно покласти так, щоб він не торкався сиру. Суть цього методу полягає у тому, що цукор забиратиме всю вологу, і сир не буде псуватися.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі