Сир належить до кисломолочних продуктів, які досить швидко псуються. То ж він вимогливий до певних умов температури, вологості та інших параметрів.

Фахівці відзначають, що висока вологість призводить до появи цвілі, за низької він сохне. А оскільки сир є прекрасним джерелом білків, вітамінів групи В і здорових жирів, а також різноманітних мінералів — кальцію, магнію, калію, фосфору, цинку і селену, викидати завчасно його зовсім не хочеться.

На щастя існують способи, завдяки яким можна збільшити термін зберігання сиру в холодильнику. Передусім пам'ятайте, щоб сир пролежав у холодильнику довше, потрібно помістити його в герметичне упаковання або вакуумну місткість.

Сир. Фото: Youtube

У випадку, якщо немає спеціальної місткості для зберігання сиру, можна загорнути його в фольгу або поліетиленову плівку, але найкраще — в пергамент. Найкраще зберігати цей продукт на нижній полиці холодильника або на дверцятах.

Популярні новини зараз

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Показати ще

Проте існує й інший секрет довшого зберігання сиру у холодильнику. Для цього потрібно покласти кубик цукру в упаковання з сиром, який бажано замінювати щодня. Проте цукор потрібно покласти так, щоб він не торкався сиру. Суть цього методу полягає у тому, що цукор забиратиме всю вологу, і сир не буде псуватися.

Цукор / фото: Pixabay

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі