Буряк є одним з найулюбленіших коренеплодів українців, адже з нього готують всесвітньовідомий борщ, а також безліч смачних салатів.
То ж зазвичай ми його варимо, але виявляється, це не обов'язково. Споживати буряк можна і в сирому вигляді, і для цього є кілька простих опцій.
Варто відзначити, що сирий буряк багатий на калій, марганець та фоліати. То ж зовсім не дивно, що сік буряка часто використовують у смузі та інших вітамінних коктейлях. Проте не обов'язково робити сік, сирий буряк можна їсти практично без додаткових маніпуляцій з ним.
Варто врахувати, що сирий буряк має дещо специфічний землистий смак, а також свій особливий аромат. Окрім того, він відзначається й певною твердістю. Тож перш ніж використовувати його у стравах, варто зважити, для кого ми їх будемо подавати.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Зазвичай сирий буряк використовують у різноманітних салатах. У цьому випадку важливо правильно підібрати заправку та спеції. Після цього жодних питань щодо його смаку та аромату не виникне. І головне - ваш організм отримає велику порцію корисних речовин.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі