Гречка вважається однією з найкорисніших круп, адже є гіпоалергенним продуктом, а на її основі створено чимало дієт для комплексного лікування та профілактики захворювань, зокрема проблем із шлунково-кишковим трактом. Незважаючи на це, споживати крупу слід без фанатизму, адже вона може спровокувати деякі проблеми. Про це повідомляє ua-novosti.
Дієтологи стверджують, що індивідуальна непереносимість гречки зустрічається у людей вкрай рідко, але якщо споживати кашу дуже часто і чималими порціями, можуть виникнути неприємні наслідки. Так, дана крупа містить багато клітковини, тому переїдання може призвести до здуття та газоутворення.
Рекомендується не поєднувати гречку з жирними продуктами людям, які страждають на проблеми з кишечником. Така їжа може спровокувати бродіння та відчуття тяжкості у животі.
Школи на межі: директорка розповіла про загрозливу тенденцію
Допомога перетвориться на борг: українців змусять повернути виплати
Пенсіонерам виплатять додаткову підтримку: хто отримає 5000 гривень
Не субсидія і не пільги: українцям нарахують допомогу на оплату комуналки
Щодо приготування гречаної каші, то не рекомендується запарювати її окропом. За словами експертів, найкраще крупу проварювати, адже це забезпечить легше освоєння організмом.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.
Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.