Гречка вважається однією з найкорисніших круп, адже є гіпоалергенним продуктом, а на її основі створено чимало дієт для комплексного лікування та профілактики захворювань, зокрема проблем із шлунково-кишковим трактом. Незважаючи на це, споживати крупу слід без фанатизму, адже вона може спровокувати деякі проблеми. Про це повідомляє ua-novosti.

Дієтологи стверджують, що індивідуальна непереносимість гречки зустрічається у людей вкрай рідко, але якщо споживати кашу дуже часто і чималими порціями, можуть виникнути неприємні наслідки. Так, дана крупа містить багато клітковини, тому переїдання може призвести до здуття та газоутворення.

Гречка, скріншот з відео

Рекомендується не поєднувати гречку з жирними продуктами людям, які страждають на проблеми з кишечником. Така їжа може спровокувати бродіння та відчуття тяжкості у животі.

Гречка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Щодо приготування гречаної каші, то не рекомендується запарювати її окропом. За словами експертів, найкраще крупу проварювати, адже це забезпечить легше освоєння організмом.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.