Вівсянка – дуже універсальна крупа, один із найпопулярніших виборів для сніданку. Найчастіше її запарюють і навіть їдять у сирому вигляді, але мало хто замислюється над тим, чи шкодить це здоров'ю.
Справа в тому, що зараз небезпечно вживати майже всі продукти у сирому вигляді або без належної обробки. Якщо говорити конкретно про вівсяну крупу - це зерна вівса, отримані в результаті пропарювання, відлущування та шліфування.
Завдяки такій обробці ризик виникнення патогенних мікробів знижується, що робить вівсянку безпечною для споживання навіть у сирому вигляді. Покупцям рекомендують обирати саме упаковану крупу.
Вівсяна крупа не зашкодить здоров'ю, навіть якщо її попередньо не приготувати. Тобто, різні десерти, печиво та батончики - цілком безпечні, але людям з чутливим шлунково-кишковим трактом потрібно бути обережнішими, оскільки вона груба. Якщо ви замочує її водою на ніч, залишайте в холодильнику, так як бактерії розмножуються в такому вологому середовищі.
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Також важливо дотримуватись правил зберігання крупи:
- Тримайте вівсянку в сухому прохолодному місці.
- В оригінальній упаковці із щільно закритою кришкою або у скляному контейнері.
- Якщо у крупи з'явився дивний смак та запах – краще викиньте.
Термін зберігання вівсянки може змінюватись від кількох днів до 2 років, залежно від того, як вона обробляється, зберігається та готується.
Нагадаємо, вплив вживання яєць на рівень холестерину: вчені розвіяли усі міфи
Раніше ми писали про те, які продукти захищають від тромбозів і атеросклерозу? Список природних "очисників"