Дотримання правил приготування їжі часто може врятувати вас від харчового отруєння, а також розладів шлунку. Тому дуже важливо зважати на деякі важливі нюанси.
Наприклад, дослідження британських учених показало, що неправильне приготування їжі на звичайнісінькій рослинній олії може призвести до розвитку серйозних недуг і навіть до летальних наслідків.
Фахівці пояснили, що, наприклад, кукурудзяна, соняшникова, пальмова та соєва олії починають виділяти альдегіди при занадто високій температурі, що дуже сильно б'є по серцю, печінці, нирці, стравоходу і тощо.
Від одноразового приготування за таких умов, звісно, нічого не станеться. Проте якщо таке готування здійснює протягом тривалого часу, на порядок підвищується ризик розвитку онкології.
Ведуть розвідку і атакують: рф почала запускати по Україні нові "шахеди"
Соціальна допомога у вересні: як отримати та скільки виплатять
Ще більше навантаження на дітей: з вересня у школах запроваджують новий предмет
У пенсіонерів побільшає грошей: новий механізм виплат
Саме тому фахівці радять не тримати олію занадто довго на вогні, щоб не допускати її перегріву та виділення занадто великої кількості отруйних речовин, які потім потрапляють у наш організм.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі