Дослідження визначили, що кава може знизити ризик захворіти на небезпечну хворобу.
Виявилося, що чиста кава (без додавання цукру, вершків та молока) є ефективною профілактикою цукрового діабету. Високі концентрації кофеїну в плазмі можуть знизити ризик ожиріння. Результати дослідження опубліковані в журналі BMJ Medicine.
В середньому в одній чашці кави міститься від 70 до 150 міліграмів кофеїну, і вчені вважають, що вживання від трьох до п'яти порцій кави на день може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету другого типу.
Крім цього, як показали дослідження, такий напій при помірному вживанні знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
У людей, в організмі яких кофеїн метаболізується повільніше, рівень кофеїну в крові в середньому вищий, ніж у людей із високою швидкістю метаболізму кофеїну. Результати аналізу показали, що у таких людей у середньому нижчий індекс маси тіла, менше жирових відкладень і нижче ризик розвитку діабету другого типу. А ось на ризик виникнення серцево-судинних захворювань високий рівень кофеїну серйозно не вплинув,
Йдеться про те, що у майбутньому, вживання кофеїну без додавання добавок може стати простим способом профілактики цих захворювань.
Нагадаємо, ми писали, як приготувати освіжаючий лимонад з огірком та горілкою - ідеально для весни: відчуйте себе барменом.
Як повідомляв "Знай.ua" шоколадний пиріг без яєць і молока, який можна їсти в піст: нагадує брауні та ідеально підійде до чаю.
Також "Знай.ua" інформував, як правильно зберігати продукти, щоб збільшити їхній термін придатності: в умовах війни дуже корисно.