Головний фармацевт онлайн-аптеки Medicine Direct Хуссейн Абде вирішив нагадати про те, що морепродукти, якщо їх неправильно приготувати, можуть спровокувати навіть онкологію.
Він зазначив, що риба може спричинити алергічну реакцію в організмі людини, що може призвести до серйозних хвороб, включаючи рак. Про це повідомляє видання Express.
Експерт зазначив, що солона риба особливо небезпечна, якщо її готують шляхом маринування, соління чи комбінації цих методів.
Незважаючи на те, що соління риби є поширеною практикою протягом багатьох років, фахівці рекомендують уникати споживання таких продуктів, класифікуючи їх як канцерогени 1 групи, що викликають рак.
Блокують всі картки – від пенсійної до зарплатної: боржників за комуналку позбавляють шансу на виживання
"Пакувати" будуть не тільки ТЦК: експерт розповів, як можуть змінити мобілізацію у 2026 році
Українцям блокують картки для соцвиплат: хто у зоні ризику
Нечесна індексація: чому пенсіонери отримують менше, ніж повинні
Слід зазначити, що до цього списку також входять перероблені м'ясні продукти: ковбаси, сосиски, балики, інші солоні та мариновані вироби. Усі вони можуть збільшити ризик розвитку раку.
Слід надавати перевагу свіжим і правильно приготованим продуктам, які забезпечать організм необхідними поживними речовинами та зменшать ризик розвитку серйозних хвороб, і, звичайно ж, намагатимуться обмежувати споживання солоної, маринованої риби та переробленого м'яса.
Нагадаємо, смачні, але не завжди корисні: кому і яку шкоду можуть завдати стиглі банани
Як повідомляв "Знай.ua", "золоті" секрети при консервації: заготівлі не пропадуть і врятують у скрутну хвилину
Знай.ua писав, великий попит спровокує зростання цін: якими продуктами варто закупитися перед Великоднем, щоб заощадити