Ми їмо яблука дуже часто і ніколи практично не замислюємося про те, які наслідки для здоров'я це спричиняє.
Вчені вивчили вплив яблук на організм і те, які результати вони дають за постійного вживання. Адже завжди нам здається, що цей продукт корисний і лише. Про це повідомляє видання Eat This, Not That.
Яблука зменшують апетит, що дозволяє людині відчувати ситість та споживати менше калорій. Натуральні антиоксиданти, що містяться в яблуках, сприяють схуднення та протидіють ожиренню, а також асоціюються із захистом від таких хвороб, як діабет та серцево-судинні недуги. Вчені встановили, що регулярне споживання яблук та груш може знизити ризик розвитку діабету 2 типу на 18%, а навіть один фрукт на тиждень знижує ризик на 3%.
Дослідження (The American Journal of Clinical Nutrition) 2019 показало, що люди з помірно підвищеним рівнем холестерину, які їли 2 яблука щодня, знизили рівень "поганого" холестерину і покращили розширення кровоносних судин.
В українців "відіжмуть" землю, а ви і не знатимете – як убезпечити майно
Гороскоп на сьогодні, 18 квітня: п'ятниця змінить плани – фінансові втрати та несподіваний шанс
Заробив більше ніж треба - плати штраф: українцям встановили нові правила
Фальшиві гроші заполонили Україну: де найчастіше зустрічаються та які купюри підробляють
Також відомо, що продукти, які містять флаваноли, зокрема яблука, допомагають знизити артеріальний тиск. Для цього слід з'їсти 2 фрукти щодня. А ще цей фрукт сприяють збільшенню кількості корисних кишкових бактерій.
Нагадаємо, що має бути на Великдень у кошику і чому не можна брати сіль, фрукти та алкоголь до церкви
Як повідомляв "Знай.ua", чай чи каву? Який напій принесе більше користі здоров'ю – властивості кожного
Знай.ua писав, можуть зіпсувати весь день: медики назвали продукти, які небезпечно їсти на голодний шлунок