Капуста та інші види з цього ж сімейства славляться своїм вмістом глюкозинолатів (GL) — вторинні метаболи яких мають антиоксидантні та протитуморові властивості.
Вони містяться у всіх різновидах капусти та значно корисні для здоров'я людини.
Нутриціолог Сніжана Ворошилова на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram зазначила, як важливо правильно готувати капусту, щоб зберегти всі її цінні та корисні речовини.
Сімейство капустяних - це і руккола, хрін, васабі, гірчиця, редис, редька, ріпа та інші. Усі вони містять різні глюкозинолати, які утворюються із різних амінокислот. Ці з'єднання перебувають у неактивному стані, доки ми не руйнуємо "клітину". Тобто коли ми ріжемо, жуємо...
Продаж авто загонить у мінус: українців приголомшили новими вимогами - не зглянуться навіть на старі авто
"Телефонні повістки" військовозобов'язаним: як реагувати на усний виклик до ТЦК
Заплатите за всіх сусідів: "Київводоканал" терміново попередив споживачів
Пенсіонерів обкладуть податками: у кого держава забиратиме частину виплат
Ці сполуки стають дуже активними. Деякі їх властивості вивчені, інші ще проходять доклінічні випробування. Експерт попереджає, що при дії температури корисні речовини у овочах практично повністю зникають.
"Мені боляче дивитись, як ви варите броколі", - пише жінка в публікації
Найкращий спосіб - готувати капустяні види овочів на пару або ошпарювати їх.
Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на популярні овочі: скільки обійдуться помідори, огірки, цибуля і морква
Як повідомляв "Знай.uа", на Україну чекає падіння цін на овочі та м'ясо - скажімо "ні" цибулі по 50 грн/кг
Знай.ua писав, в Україні приємно подешевшали фрукти, але винятки є: ціни на апельсини, банани та яблука