Капуста та інші види з цього ж сімейства славляться своїм вмістом глюкозинолатів (GL) — вторинні метаболи яких мають антиоксидантні та протитуморові властивості.

Вони містяться у всіх різновидах капусти та значно корисні для здоров'я людини.

Ціни на капусту, скріншот: YouTube

Нутриціолог Сніжана Ворошилова на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram зазначила, як важливо правильно готувати капусту, щоб зберегти всі її цінні та корисні речовини.

Сімейство капустяних - це і руккола, хрін, васабі, гірчиця, редис, редька, ріпа та інші. Усі вони містять різні глюкозинолати, які утворюються із різних амінокислот. Ці з'єднання перебувають у неактивному стані, доки ми не руйнуємо "клітину". Тобто коли ми ріжемо, жуємо...

Популярні новини зараз

Військову підготовку у школах та вишах скасують: молоді підготували нову альтернативу

Гороскоп на сьогодні, 12 червня: хто стане жертвою підступності та обману а у кого зруйнуються фінансові плани

Чим вищий стаж, тим більша доплата: пенсіонерам нарахують бонуси

По 300 гривень кожному: пенсіонери можуть отримати надбавку до пенсії

Показати ще

Броколі. Фото: Youtube

Ці сполуки стають дуже активними. Деякі їх властивості вивчені, інші ще проходять доклінічні випробування. Експерт попереджає, що при дії температури корисні речовини у овочах практично повністю зникають.

"Мені боляче дивитись, як ви варите броколі", - пише жінка в публікації

Найкращий спосіб - готувати капустяні види овочів на пару або ошпарювати їх.

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на популярні овочі: скільки обійдуться помідори, огірки, цибуля і морква

Як повідомляв "Знай.uа", на Україну чекає падіння цін на овочі та м'ясо - скажімо "ні" цибулі по 50 грн/кг

Знай.ua писав, в Україні приємно подешевшали фрукти, але винятки є: ціни на апельсини, банани та яблука