Зменшити ризик серцевих захворювань можна, якщо частково чи повністю відмовитися від популярного продукту. Про це повідомляє інформаційний портал womanlife.

Людина щодня вживає сіль, безпосередньо додаючи її в страви для посилення смаку або вже в готових продуктах харчування, наприклад, ковбасах, сосисках, покупних соусах та багатьох інших.

Сіль, скріншот: YouTube

Фахівці відзначають, що сіль негативно впливає на кровотік, відкладаючись на стінках судин. Згодом це веде до погіршення кровообігу та підвищення ризику серцевих захворювань.

Щоб уникнути надлишку солі в організмі та подальших проблем зі здоров'ям, експерти радять навчитися правильно вживати даний продукт. Зменшити кількість солі можна кількома способами.

Популярні новини зараз

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Сіль. Фото: скрін youtube

Наприклад, не варто надто сильно солити страви під час їх приготування. Слід поступово зменшувати кількість солі та в ідеалі звести її додавання до мінімуму.

Але це не допоможе суттєво знизити споживання солі, адже її багато в інших покупних продуктах. Зміцнити результат можна, якщо уникати вже оброблених продуктів харчування та соусів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти потрібно їсти, щоб забути про "поганий настрій": і смачно, і корисно.

Також наш портал інформував, коли можна пити просту воду: забудьте про правило 8 склянок і припиніть "заливатись" на ніч.

Крім того, ми писали, ця звичка може коштувати здоров'я: медики розповіли, чого не можна робити під час і одразу після їди.