Правильне зберігання часнику має вирішальне значення для того, щоб часник повністю реалізував свій смаковий потенціал, а також захисні властивості.

Як організувати правильне зберігання часнику agronews.ua. Зазначається, що часник при правильному зберіганні може зберігатися цілих шість місяців. Але виключно у цілому вигляді.

Як тільки ви почнете відокремлювати та подрібнювати зубчики, його термін придатності зменшиться до кількох тижнів. А якщо ви нарізали часник, використовуйте його протягом наступних 24 годин.

Часник, фото з pxhere

Для тривалого зберігання часнику, знайдіть для нього місце в коморі, де температура якомога ближче до 18°C. Не варто зберігати часник поруч із варильною панеллю або іншим тепловипромінюючим приладом. Тут ваш часник зіпсується набагато раніше, ніж має.

Популярні новини зараз

Українку оштрафували на 15 тисяч через скаргу на гнилу пломбу, але водоканал про це пошкодував

Головні новини за 21 вересня: "поранення" Олени Зеленської, посилення мобілізації в Україні та заборона на виїзд за кордон

Перша Леді Олена Зеленська була поранена після прильоту до США: під час виступу президента в ООН все було видно

Хотів сексу втрьох, але залишився без члена та коханки: жінка вбила "конкурентку" та покалічила чоловіка, коли застала їх у ліжку

Показати ще

Зберігайте часник у ящику, що добре провітрюється, адже темрява і відсутність світла зупиняють його проростання і продовжують термін його придатності. Важливо зберігати його в сухому стані, щоб запобігти росту плісняви ​​та грибка, через які зубчики швидко почорніють і згіркнуть.

Часник, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Не тримайте часник у повністю закритому середовищі – він утримує тепло та вологу всередині, тому часник може стати сирим. Уникайте запечатаних пакетів із застібкою-блискавкою. Для цього краще використати звичайну скляну банку.

Крім того, часник можна подрібнити та зберігати в оливковій олії. Цей трюк працює, тому що він зберігає вологість часнику і, отже, його смак. Також можна заморозити часник у різних формах. Для цього очистіть його повністю, видаліть усі зелені паростки, а потім подрібніть.

Часник, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що врожай полуниці збере всі "лайки": перетворюємо ягоди на великі та солодкі за допомогою кислого молока.

Раніше ми повідомляли, що спробуйте їсти не тільки м'якоть авокадо, але й кісточку і ви точно здивуєтеся: як їсти.