В інтернеті досі "гуляє" величезна кількість інформації про те, що генно-модифіковані продукти категорично не можна, тому що це може спровокувати розвиток величезної кількості захворювання.

Чи це так насправді? Генетик, перинатолог, метаболіст, доктор наук Людмила Турова розповіла про те, чи варто побоюватися вживання продуктів із ГМО.

Людмила Турова, фото Clutch

"Результати досліджень вчених однозначно показують, що з людиною, яка вживає продукти з ГМО, нічого не станеться.

Продукти з ГМО насправді у світі використовуються вже давно. Хочу сказати тим, хто боїться, що в нашій країні дуже багато продуктів із ГМО – будь ласка, не бійтеся. Це дуже дорогий процес, який прийде в нашу країну ще не скоро. На те, щоб створити такий продукт, потрібні величезні кошти та велика команда вчених.

У чому сенс ГМО? Наприклад, вчені змінюють ген картоплі, щоб вона була не привабливою для колорадського жука. Для нього овоч матиме зовсім інший аромат. Однак на клітину людини це ніяк не подіє. Ця інформація не вбудовується у наші клітини", - зазначила генетик.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, що сприяють спалюванню жиру та росту м'язів: 7 корисних продуктів, які мають бути в раціоні.

Раніше ми повідомляли, що оцет, сік та олія: 5 потужних засобів від навали комарів-кровососів, упорається навіть школяр.

Також стало відомо, що чізкейк чи моті більше не захочеться: 5 способів зменшити потяг до солодкого.