Влітку потрібно не лише їсти сезонні ягоди, а й встигнути їх заморозити, щоб варити компоти та додавати до десертів протягом року.
Господині звикли, що перед заморожуванням полуниці потрібно її помити, дати стекти зайвій воді та помістити у пакети. Але після такого способу є ризик, що замість цілих ягід ви отримаєте незрозумілу кислу масу бурого кольору, яка годиться тільки на компоти.
Щоб такого не сталося, слід враховувати важливі нюанси. Завдяки їм ягоди не злипатимуться один з одним і збережуть форму, смак і колір.
Інгредієнти:
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- Полуниця – 1 кг. (краще підійде дрібна)
- Цукрова пудра – 100 грн.
Як заморозити полуницю:
Полуницю ретельно миємо і видаляємо плодоніжки. Поміщаємо полуницю у пластмасове сито для стікання зайвої води на 5 хвилин. Важливо, щоб сито було саме пластмасовим, тому що у разі зіткнення з металом полуниця починає окислюватись і темніти.
Потім викладаємо полуницю сушитися на якусь поверхню, щоб ягоди не стикалися, залишаємо приблизно на 1 годину. Ягоди знімаємо, перевертаємо дошки та застилаємо їх харчовою плівкою.
Знову викладаємо полуницю на дошки і поміщаємо в морозильну камеру орієнтовно на 2 години. Після чого ягоди просто знімаються з дощок і поміщаються у пластикові контейнери.
Так як полуниця при заморожуванні втрачає свою насолоду, її слід посипати цукровою пудрою. Зберігати ягоду можна цілий рік, за температури -18 градусів.
Раніше ми писали про те, що група крові і певний одяг: ось за що вас люблять комарі