Влітку господині традиційно займаються консервацією, щоб тішити себе та близьких смачними овочами, ягодами та фруктами весь зимовий сезон. Одним із найважливіших етапів є підготовка банок.

Стерилізація потрібна, щоб очистити банки від мікроорганізмів. Якщо цього не зробити, домашні заготовки забродять, і з них злетять кришки. Хазяйкам розповіли, як це робити правильно.

Консервація полуниць, фото: Знай.ua

Для початку потрібно перевірити кожну банку на тріщини або пошкодження, тому що через окроп банка може просто луснути. Кришки теж мають бути ідеально чистими та новими, а також без кривизни чи іржі. Після цього банки ретельно вимиваються за допомогою соди, гірчичного порошку або господарського мила.

Стерилізація банок окропом

У каструлі потрібно розставити банки горловинами донизу, а потім наповнити каструлю водою, щоб вона повністю покрила банки. Далі ставимо на вогонь до кип'ятіння води, залишаємо на 20 хв. Після цього банки повинні обсохнути.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Духовка

Поставте банки на деко чи решітку у холодну духову піч, можна разом із кришками. Виставте температуру на 100-110 градусів та залиште банки на 20-25 хв. Далі вимкніть духовку, але не діставайте посуд одразу, він повинен трохи охолонути.

Духовка. Фото: скрін youtube

Марганцовка

Потрібно змішати марганець із водою, щоб вийшов яскраво-рожевий розчин. Обережно промийте кожну банку та висушіть посуд.

Раніше ми писали про те, що з цією спецією в жодному разі не можна переборщити, щоб не викликати лиха: проблеми там, де не чекали

Як повідомляв Знай.ua, сон в умовах війни: кілька рекомендацій щодо боротьби з безсонням від доктора медичних наук