Всі ми знаємо, що овочі та фрукти після покупки необхідно обов'язково мити, адже на них можуть бути залишки засобів, якими вони оброблялися і не тільки. Втім, однієї води мало.
Як правильно мити фрукти та овочі, щоб зробити їх безпечними, розповіла нутриціолог Анна Безик у своєму Instagram.
У випадку з покупними овочами і фруктами, щоб зробити їх абсолютно безпечними для організму, однієї води не достатньо. Існує кілька способів миття, після яких їх можна спокійно їсти.
Спосіб №1
Ідеальний спосіб помити овочі та фрукти – спочатку обробити їх спеціальним дезінфікуючим засобом. Однак дуже важливо вибирати антисептик без ароматів, адже вони сигналізують про наявність важких металів, які не принесуть користі організму.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Спосіб №2
Зробити фрукти та овочі безпечними для споживання можна, замочивши їх за допомогою лимонного соку та соди. Так, у склянці води потрібно змішати по столовій ложці соди та лимонного соку. Вимочувати продукти варто близько 1-4 годин.
Спосіб №3
Добре допомогти в очищенні фруктів та овочів може звичайна сіль. На один літр варто взяти 4 столові ложки солі і в розчині помити продукти. Також можна скористатися перекисом водню – у мисці води розчинити одну столову ложку препарату та залишити ненадовго овочі у розчині.
Раніше портал Знай повідомляв, апельсинова шкірка та оцет: як приготувати секретний засіб, який полегшить прибирання та допоможе заощадити.
Також наш портал інформував, щоб не труїти організм: як перевірити якість води з-під крана в домашніх умовах, метод доступний кожному.
Крім того, ми писали плями від полуниці на одязі: як врятувати улюблені речі, кілька простих та ефективних методів.