Всі ми знаємо, що овочі та фрукти після покупки необхідно обов'язково мити, адже на них можуть бути залишки засобів, якими вони оброблялися і не тільки. Втім, однієї води мало.
Як правильно мити фрукти та овочі, щоб зробити їх безпечними, розповіла нутриціолог Анна Безик у своєму Instagram.
У випадку з покупними овочами і фруктами, щоб зробити їх абсолютно безпечними для організму, однієї води не достатньо. Існує кілька способів миття, після яких їх можна спокійно їсти.
Спосіб №1
Ідеальний спосіб помити овочі та фрукти – спочатку обробити їх спеціальним дезінфікуючим засобом. Однак дуже важливо вибирати антисептик без ароматів, адже вони сигналізують про наявність важких металів, які не принесуть користі організму.
Українці можуть втратити доступ до карток: ПриватБанк висунув сувору вимогу
Росія готує потужні масовані удари: під загрозою опиняться три міста
В Україні запустили нову систему для військового обліку: що зміниться
Вже не вийде обміняти: які долари не приймуть банки та обмінники
Спосіб №2
Зробити фрукти та овочі безпечними для споживання можна, замочивши їх за допомогою лимонного соку та соди. Так, у склянці води потрібно змішати по столовій ложці соди та лимонного соку. Вимочувати продукти варто близько 1-4 годин.
Спосіб №3
Добре допомогти в очищенні фруктів та овочів може звичайна сіль. На один літр варто взяти 4 столові ложки солі і в розчині помити продукти. Також можна скористатися перекисом водню – у мисці води розчинити одну столову ложку препарату та залишити ненадовго овочі у розчині.
Раніше портал Знай повідомляв, апельсинова шкірка та оцет: як приготувати секретний засіб, який полегшить прибирання та допоможе заощадити.
Також наш портал інформував, щоб не труїти організм: як перевірити якість води з-під крана в домашніх умовах, метод доступний кожному.
Крім того, ми писали плями від полуниці на одязі: як врятувати улюблені речі, кілька простих та ефективних методів.