Як визначити, що картопля гірчитиме ще до моменту готування.
Про це свідчить зелений колір на коренеплодах. Овоч з таким забарвленням краще не вживати у їжу, або хоча б зрізати зелену частину товстим шаром.
Ще однією ознакою можуть бути чорні плями. У такому випадку картоплю слід відразу викидати.
Які причини гіркоти в картоплі
Якщо молода картопля не дозріла, то у такому випадку, як не приготуєш овоч, він все одно матиме характерну гіркуватість. Все тому, що у ньому міститься речовина соланін, яка може викликати отруєння організму.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Надлишок хімії. Найчастіше це буває тоді, коли ви купуєте овочі на ринку.
Неправильне зберігання. А саме тоді, коли картопля тривалий час лежала на світлому місці.
У такому випадку в овочах починають виділятися хімічні речовини алкалоїди, які роблять картоплю гіркою і шкідливою для здоров'я. Тож, її слід зберігати в прохолодному темному місці, але не в холодильнику.
Нагадаємо, ми писали, що позбавляємося неприємного запаху риби за декілька хвилин: на допомогу прийдуть лимон, сіль та оцет.
Як повідомляв "Знай.ua", корисна шовковиця: чим збагатить організм літня ягода.
Також "Знай.ua" інформував, що приваблює комарів у людях: несподівані результати дослідження.